przekąska na szaszłykach
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
po prostu pokrój ser w małe kostki, gotowaną kiełbasę (lub kiełbaski, ale nie zakładają się tyłków), korniszonki w średnie kółka (tyłki nie idą w parze), lepiej jest wziąć oliwki z nadzieniem, na przykład z anchois lub migdałami.
następnie po prostu połóż wszystko na szaszłykach w niewielkiej odległości od siebie: okrąg korniszonu, kostka sera, kostka kiełbasy (kiełbaski), oliwka. A potem te szaszłyki po prostu włóż do sałatki, na przykład lub do mięsa.
będzie wyglądać pięknie, a goście chętnie spróbują!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Ser wędzony - 270 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa"Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Korniszony - 28 kcal/100g