skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sajgonki z ryżem i czerwoną rybą? Przygotuj wszystkie niezbędne produkty. Opłucz ryż do czystej wody, a następnie gotuj do miękkości. Miałem stek ze świeżego łososia w magazynie. Posoliłem go i wysłałem do lodówki na godzinę. Ryby do bułki można stosować lekko solone lub wędzone.
Krok 2:
Umyj awokado i ogórek. Osusz je serwetkami. Awokado przekrój na pół, za pomocą noża usuń pestkę i obierz. Jeśli ogórek ma grubą skórę, lepiej go usunąć. Pokrój awokado w cienkie kliny, a ogórek i rybę w cienkie paski, jak na zdjęciu.
Krok 3:
Namocz papier ryżowy w zimnej wodzie. Pozostaw, aż będzie miękka i elastyczna(około 10-15 sekund).
Krok 4:
Ostrożnie połóż papier na zwilżonej wodą powierzchni. Połóż czerwoną rybę na środku.
Krok 5:
Połóż zielone liście sałaty na rybie, a następnie ułóż warstwę ryżu i ogórka.
Krok 6:
Połóż kawałek awokado na wierzchu. Sekwencja warstw może być dowolna według własnego uznania. Aby nadzienie bułki nie było suche, możesz dodać niekompletną łyżeczkę twarogu.
Krok 7:
Zwiń sajgonki w taki sposób, jak faszerowane naleśniki lub gołąbki są zwijane, tj. zrób zakładkę najpierw od dołu, a następnie zwiń krawędzie papieru po bokach i przekręć rolkę. Posyp gotowe bułki sezamem.
Krok 8:
Gotowe, podawaj z klinem cytrynowym i sosem sojowym!
Krok 9:
Sajgonki są pyszne, jeśli są smażone na patelni grillowej na odrobinie oleju roślinnego po obu stronach przez kilka sekund lub w multipekarze.
sajgonki lub sajgonki odnoszą się do kuchni azjatyckiej. Są produkowane w prawie każdym kraju Azji Wschodniej, południowej i Środkowej. I Każdy region ma swój własny specjalny przepis, który ma swoją nazwę. Pod względem różnorodności nadzień jest to jak azjatycka "Pizza". Te pyszne bułki są smażone przez wielu i podawane z różnymi sosami jako gorąca przekąska. Inni wolą zamienić je w zimną przekąskę. I zawijają je nie tylko w papier ryżowy. Może to być cienkie ciasto (takie jak pita), naleśnik jajeczny itp.
te są gotowane przez kilka minut, głównym składnikiem jest niskokaloryczny papier ryżowy. Z czerwoną rybą są szczególnie smaczne, a z dodatkiem awokado tworzą prawdziwą harmonię.
ogólnie połączenie ryb, ryżu i warzyw jest idealne, jeśli przestrzegasz diety i monitorujesz swoje odżywianie.
możesz nadziewać te bułki na zupełnie inne sposoby. Mogą to być warzywa, owoce morza, zboża, rośliny strączkowe, mięso i inne.
smacznego!
sajgonki są pyszne i zdrowe. Możesz wybrać dla nich absolutnie dowolne wypełnienie. Proponuję spróbować bułek z czerwoną lekko soloną rybą, awokado, ryżem i ogórkiem. Aby uzyskać soczystość, dodaj kilka listków świeżej sałaty i twarożek według uznania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal / 100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Papier ryżowy - 333 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal / 100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g