jajka w kostce

Gorąco polecam nietypowe podawanie zwykłych produktów! Szybki sposób na przygotowanie oryginalnych jajek. Kubator z pewnością przyda się w przypadkach, gdy w domu gromadzi się zbyt dużo gotowanych jajek - na przykład po Świętach Wielkanocnych. W końcu wiele osób wie, jak malować jajka na Wielkanoc, a niewiele osób w ogóle myśli o tym, jak ich używać w oryginalny sposób. Urządzenie, które pozwala zamienić zwykłe gotowane jajka w kostki o regularnym kształcie, zostało wymyślone przez pomysłowych Chińczyków. Brawo dla nich! Moim zdaniem na świątecznym stole kwadratowe plastry jaj wyglądają świetnie. Twoi goście przez długi czas będą drapać się po głowach, odkrywając sekret skupienia.
GalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 13 g
tłuszcze 44 % 11 g
węglowodany 4 % 1 g
157 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Chcę przedstawić Ci cud, taki jak kubator jaj. Jajka do przetwarzania w kubatorze nie muszą być gotowane przy użyciu żadnych specjalnych technologii-po prostu gotuje się je na twardo, umieszcza w pojemniku, przykręca pokrywkę i pozostawia na chwilę w spokoju. Następnie po prostu wyjmij, pokrój w plastry i użyj do dekoracji różnych potraw.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Działanie tego "cudu techniki" ma swoje własne zasady. Po pierwsze, zanim włożysz do niego jajko, pusty kubator należy na chwilę włożyć do lodówki. Po drugie, należy go nasmarować olejem roślinnym od wewnątrz, aby jajko nie przylegało do ścian naczynia.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Kolejnym ważnym niuansem jest to, że jajko w pojemniku kubatora należy umieścić na gorąco. Z zimnym, a nawet ciepłym jajkiem możesz nie uzyskać pożądanego rezultatu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zbyt duże jajka mogą nie pasować do kształtu, lepiej kupić jajka pierwszej i drugiej klasy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Z gotowej kostki możesz zrobić Zary (dla miłośników hazardu).

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Można ciąć w kwadraty, trójkąty. I ogólnie pokaż wyobraźnię. I możemy to zrobić!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g

Podobne przepisy