skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Chcę przedstawić Ci cud, taki jak kubator jaj. Jajka do przetwarzania w kubatorze nie muszą być gotowane przy użyciu żadnych specjalnych technologii-po prostu gotuje się je na twardo, umieszcza w pojemniku, przykręca pokrywkę i pozostawia na chwilę w spokoju. Następnie po prostu wyjmij, pokrój w plastry i użyj do dekoracji różnych potraw.
Krok 2:
Działanie tego "cudu techniki" ma swoje własne zasady. Po pierwsze, zanim włożysz do niego jajko, pusty kubator należy na chwilę włożyć do lodówki. Po drugie, należy go nasmarować olejem roślinnym od wewnątrz, aby jajko nie przylegało do ścian naczynia.
Krok 3:
Kolejnym ważnym niuansem jest to, że jajko w pojemniku kubatora należy umieścić na gorąco. Z zimnym, a nawet ciepłym jajkiem możesz nie uzyskać pożądanego rezultatu.
Krok 4:
Zbyt duże jajka mogą nie pasować do kształtu, lepiej kupić jajka pierwszej i drugiej klasy.
Krok 5:
Z gotowej kostki możesz zrobić Zary (dla miłośników hazardu).
Krok 6:
Można ciąć w kwadraty, trójkąty. I ogólnie pokaż wyobraźnię. I możemy to zrobić!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g