paella z warzywami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
najpierw ugotuj ryż w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy, nada ryżowi piękny żółty kolor i przyjemny pikantny smak.
paprykę pokroić w paski, cukinię w cienkie plasterki, pomidory i cebulę w kostkę, wycisnąć czosnek przez prasę.
podsmaż cukinię i paprykę na rozgrzanym oleju, dodaj cebulę z czosnkiem, lekko podsmaż razem.
dodaj ugotowany ryż, pomidory, dopraw solą, pieprzem i skórką z cytryny, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne pięć minut.
danie jest gotowe, smacznego!!!
paprykę pokroić w paski, cukinię w cienkie plasterki, pomidory i cebulę w kostkę, wycisnąć czosnek przez prasę.
podsmaż cukinię i paprykę na rozgrzanym oleju, dodaj cebulę z czosnkiem, lekko podsmaż razem.
dodaj ugotowany ryż, pomidory, dopraw solą, pieprzem i skórką z cytryny, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne pięć minut.
danie jest gotowe, smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g