zupa grzybowa z mrożonymi grzybami z ziemniakami
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
obierz cebulę, posiekaj ją w kostkę, obierz marchewki i zetrzyj na grubej tarce. Teraz podgrzej olej roślinny na patelni i podsmaż marchewki z cebulą. Rozmrozić grzyby lub inne grzyby, opłukać i dodać do patelni do cebuli i marchwi. Lekko ugasić. Teraz włóż ziemniaki pokrojone w kostkę do garnka do zupy, usmaż, zalej wodą i gotuj. Gdy zupa będzie prawie gotowa, dodaj roztopiony posiekany ser i surowe jajko kurze. Mieszaj, dodaj sól i czarny pieprz do smaku i gotuj przez kolejne 5 minut. Wlać do talerzy i udekorować na wierzchu ziołami, takimi jak natka pietruszki. Oto twoja & nbsp;zupa grzybowa z mrożonych grzybów. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mrożone grzyby miodowe - 23 kcal/100g