zupa grzybowa z mrożonymi grzybami z ziemniakami

niesamowity aromat, jasny smak, wartość odżywcza i korzyści w jednym naczyniu. W naszej rodzinie zawsze było zwyczajem chodzić jesienią po grzyby miodowe, a zebrane grzyby zamrażać i suszyć, aby można było gotować potrawy z grzybów przez cały rok i dodawać do potraw (na przykład do smażenia), które są bardzo pożywne i zawierają dużo białka. Chcę ci powiedzieć prosty przepis na zupę grzybową z mrożonych grzybów, który został przetestowany przez lata.
LiovitaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 4 g
tłuszcze 28 % 5 g
węglowodany 50 % 9 g
71 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.

obierz cebulę, posiekaj ją w kostkę, obierz marchewki i zetrzyj na grubej tarce. Teraz podgrzej olej roślinny na patelni i podsmaż marchewki z cebulą. Rozmrozić grzyby lub inne grzyby, opłukać i dodać do patelni do cebuli i marchwi. Lekko ugasić. Teraz włóż ziemniaki pokrojone w kostkę do garnka do zupy, usmaż, zalej wodą i gotuj. Gdy zupa będzie prawie gotowa, dodaj roztopiony posiekany ser i surowe jajko kurze. Mieszaj, dodaj sól i czarny pieprz do smaku i gotuj przez kolejne 5 minut. Wlać do talerzy i udekorować na wierzchu ziołami, takimi jak natka pietruszki. Oto twoja & nbsp;zupa grzybowa z mrożonych grzybów. Smacznego!



kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser"Wiola" - 307   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mrożone grzyby miodowe - 23   kcal/100g

Podobne przepisy