skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotuję bulion na mięsie lub drobiu.
Krok 2:
Gotuję bulion, filtruję go i ponownie podpalam.
Krok 3:
Kiedy się zagotuje, wkładam do niego ziemniaki pokrojone w duże plasterki,
Krok 4:
Posiekaj marchewkę i cebulę
Krok 5:
Do zupy wkładam posiekaną cebulę i marchewkę pokrojoną w krążki.
Krok 6:
W tym czasie robię makaron. Wsypuję przesianą mąkę na deskę kopcem i robię wgłębienie na środku.
Krok 7:
Dodaj sól, jajka i zagniataj lepkie i twarde ciasto.
Krok 8:
Dzielę go na małe kulki, z których każdą zwijam do grubości 1-1, 5 mm.zawijam w folię na 10-15 minut.
Krok 9:
Następnie zwijam się w cienką warstwę
Krok 10:
I kroję na makaron. Kiedy warzywa są ugotowane, po pół godzinie wkładam makaron do bulionu. Kiedy wypłynie na powierzchnię, gotuję przez kolejne 2 minuty i wyłączam ogień.
Krok 11:
Gotowany kurczak lub mięso kroję na kawałki i układam na talerzu. Zawartość zalewam gorącą zupą. Jeśli tokmach jest przygotowywany jako uroczysta uczta, zupa jest podawana bez ziemniaków i mięsa, ale tylko z makaronem. Cóż, to wszystko gotowe, możesz zjeść szwedzką zupę z makaronem.
Krok 12:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g