sałatka ziemniaczana po grecku z oliwkami
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
Obierz ziemniaki i pokrój je na małe kawałki. Następnie włóż go do wrzącej osolonej wody i gotuj przez 10-15 minut, a raczej do stanu jadalnego. Następnie spuść wodę, przenieś do miski i pozwól ziemniakom ostygnąć.
W osobnej małej misce lub rondlu wymieszaj jogurt, sok z cytryny, kilka szczypt cukru, sól, pieprz i dodaj oliwę z oliwek. Dokładnie wymieszaj i uzyskaj sos sałatkowy.
teraz do miski z schłodzonymi ziemniakami dodaj posiekaną zieloną cebulę, oliwki, kapary pokrojone na 2 części i pokrusz tam ser. Następnie pokrój koperek i dodaj do sałatki. Pozostaje wszystko wymieszać i napełnić naszym dressingiem. To wszystko, grecka sałatka ziemniaczana jest gotowa. Jak widać wszystko jest proste. Radzę spróbować.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal / 100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal / 100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Ser"feta" - 290 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g