twórz wspaniałe, niezwykłe i niezapomniane potrawy-użyj przepisów na sałatki z oliwkami i oliwkami z witryny 1000.menu. Wiele potraw z owocami morza, różnymi serami, krakersami, mięsem drobiowym, grzybami, ryżem, różnymi warzywami, ziołami i wieloma innymi składnikami. Mnóstwo pomysłów dla każdej gospodyni domowej. Najtrudniejsze – zdecydować, od czego zacząć!
oliwka (lub inaczej drzewo oleiste) rośnie w krajach o ciepłym, wilgotnym klimacie. Owoce zbierane są w październiku, tak zwane białe – w listopadzie, a ostatecznie dojrzewają i stają się czarne dopiero w grudniu. W styczniu zbiory trwają również, ale już w postaci suszonej. Odmiany różnią się sposobem wykorzystania surowców do produkcji, kolorem dojrzałych owoców i ich wielkością. Co ciekawe, podział owoców według koloru na oliwki i oliwki jest praktykowany tylko w Rosji.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach na sałatki z oliwek:
ciekawy przepis na szybkie gotowanie:
1. Możesz użyć gotowanego mięsa drobiowego lub wędzonego. W pierwszym przypadku danie okaże się delikatniejsze ,w drugim & ndash; o jaśniejszym, bogatszym smaku.
2. Pokrój filet z kurczaka w kostkę 1-1, 5 cm.
3. Ugotuj jajka, a także posiekaj je grubo.
4. Pokrój marynowane grzyby.
5. Podziel oliwki na 4 części.
6. Wymieszaj wszystkie składniki z majonezem.
7. Możesz użyć natychmiast lub pozostawić do zaparzenia na zimno dla lepszej impregnacji.
pięć najbardziej pożywnych przepisów na sałatki z oliwek:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
Sałatka paluszki krabowe, grzanki, ser, sałata, oliwki | 30 min | 276 | +56 |
Sałatka biały fortepian z wędzoną piersią | 30 min | 274 | +114 |
Sałatka Bałwan | 15 min | 272 | +23 |
sałatka na 23 lutego przebranie | 12 h | 266 | +34 |
wiosenna sałatka z kurczakiem bez majonezu | 40 min | 262 | +85 |
przydatne wskazówki:
* aby nadać potrawie jeszcze ciekawszy wygląd i smak, do gotowania można jednocześnie używać zielonych i czarnych oliwek.
• różne warzywa (pomidory, ogórki i inne) pomogą urozmaicić skład i zmniejszyć jego kaloryczność.
* do dekoracji naczynia można użyć małych gałązek zieleni.
* dla miłośników pikantnych zaleca się dodatkowe doprawienie sałatki mielonym pieprzem.
* majonez w składzie można łatwo zastąpić dowolnym białym sosem.