Sałatka z kukurydzą pieprzową i oliwkami
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Paprykę obrać i pokroić w drobną kostkę
Krok 2:

Ogórki też siekamy
Krok 3:

Dodaj je do papryki. Z kukurydzy usuwamy nadmiar płynu i dodajemy go do ogórków i papryki
Krok 4:

Drobno posiekaj cebulę
Krok 5:

Oliwki kroimy na 4 części
Krok 6:

Wymieszaj je z resztą warzyw
Krok 7:

Posiekaj drobno pietruszkę, wlej ją do wspólnego pojemnika
Krok 8:

Wszystko dobrze wymieszaj
Krok 9:

Przygotuj sos. Aby to zrobić, ubij jogurt. Sól, pieprz do smaku i dodaj sos Tabasco. Wystarczy mi wlać 0,5 ml. nie lubię zbyt ostrego. Wszystko mieszamy
Krok 10:

Włóż warzywa do salaterki i polej je sosem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny "Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal / 100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Sos Tabasco - 12 kcal/100g

