ciasto waflowe
skład / składniki
22
porcje:
metoda gotowania
ubij jajka z cukrem. Dodaj stopioną margarynę, dobrze wymieszaj. Wlać mąkę. Wymieszać. Ciasto na rurki waflowe powinno być gęste jak śmietana.
ciasto jest gotowe, a teraz możesz zacząć piec rurki waflowe.
na natłuszczonej gofrownicy wlej 2 łyżki ciasta i zamknij pokrywkę. Piec do miękkości. Przekręć w rurkę, aż Gofrownica ostygnie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g