Mus twarogowy z koktajlem owocowym
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój banana na kawałki, włóż do blendera. Dodaj jogurt i twaróg, uderzaj, aż będzie gładki.
Krok 2:
Kiwi obierz, przebij blenderem, dodając sok z cytryny.
Krok 3:
Umieść warstwę musu twarogowego w szklance do podania. Posyp granolą.
Krok 4:
Rozłóż puree z kiwi.
Krok 5:
I kolejna warstwa musu twarogowego.
Krok 6:
Udekoruj plasterkiem dowolnego owocu lub jagód. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Musli - 371 kcal/100g