sos pesto z pistacjami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pistacje obieramy ze skorupy, myjemy bazylię i usuwamy łodygę, obieramy czosnek, wyciskamy sok z połowy cytryny.
Krok 2:
Włóż wszystkie nasze składniki do blendera i wlej oliwę z oliwek.
Krok 3:
Przebijamy wszystko, aż będzie gładkie. Sos jest gotowy. Dobrze nadaje się do sałatek warzywnych, a także do mięsa i ryb. Wszystko to można obejrzeć na filmie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Surowy orzech Kalifornijski - 629 kcal/100g
- Pistacje - 638 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g