Tatar z czerwonej ryby

szanujesz surową rybę? Zrób z niego Tatar-Oceń smak). Korporacja Łatwo I Prosto Prezentuje!!!!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 55 % 11 g
tłuszcze 35 % 7 g
węglowodany 10 % 2 g
141 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

opłucz szczypiorek & nbsp; i szczypiorek, osusz i przenieś do miski. Dodaj cebulę, sok z limonki, olej sezamowy, 1 łyżkę oliwy z oliwek i wymieszaj.

między dwoma kawałkami plastikowej folii rozwałkuj kawior bez nacisku, aby uzyskać warstwę o grubości 0,3 cm.

ułóż rybę i dopraw solą i pieprzem. Łyżkę Tataru połóż na talerzu i użyj odpowiednich naczyń, aby nadać mu okrągły kształt. Skrop oliwą z oliwek, udekoruj pomidorami i gałązkami zieleni i podawaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Łosoś mielony - 130   kcal/100g
  • Łosoś wędzony - 162   kcal/100g
  • Łosoś z grilla - 283   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 201   kcal/100g
  • Łosoś solony - 269   kcal/100g
  • Łosoś saute - 379   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Estragon - 25   kcal/100g
  • Tarchun - 40   kcal/100g
  • Kawior z różowego łososia ziarnisty - 230   kcal/100g
  • Kawior łososiowy ziarnisty - 245   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g
  • Sok z limonki - 10   kcal/100g
  • Szczypiorek - 30   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy