gotowanie wykorzystuje liście tarkhuna w postaci mrożonej, suszonej i świeżej. Estragon dodaje się do wielu potraw: gulaszu, zimnych zup, sałatek warzywnych i sosów. Tworzy doskonałe napoje, orzeźwiające i orzeźwiające. Przyprawiona tarhuna ryba lub drób nabierze zupełnie nowego, ale niezwykle interesującego smaku. Pikantne zioło jest często używane do przygotowywania wszelkiego rodzaju marynat, do solenia pomidorów i ogórków, kiszenia kapusty.
Najczęściej tarhun, estragon znajduje się w przepisach z tymi pięcioma produktami:
Produkt | liczba przepisów z kombinacją | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|---|
pietruszka | 19 | 45 | 3.7 | 0.4 | 7.6 |
cebula | 16 | 41 | 1.4 | 0 | 10.4 |
koperek | 13 | 38 | 2.5 | 0.5 | 6.3 |
oliwa z oliwek | 13 | 913 | 0 | 99.8 | 0 |
cukier | 10 | 398 | 0 | 0 | 99.7 |
przepisy na potrawy z tarhun zdecydowanie powinieneś wdrożyć w swojej kuchni. Przyprawa jest odpowiednia do dodania do garnka, w którym gotowane są owoce morza: krewetki, kalmary, raki. Aromatyczna przyprawa powinna być dołączona na samym końcu obróbki cieplnej produktów, aby nie straciła specyficznego smaku i aromatu. Soczyste liście doskonale łączą się z warzywami w letnich sałatkach. Nawet domowy majonez i ocet są przygotowywane z pachnącej trawy. Spróbuj i ugotować coś oryginalnego i pachnącego na rodzinny obiad!