Russula solona
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
dokładnie oczyść grzyby, zdejmij skórę z kapelusza. Pokrój russula na talerze i włóż do naczyń, gdzie będą solone. Dodaj przyprawy i czosnek, sól i wodę. Nalegaj w tej solance przez 12 godzin. Podawać z olejem słonecznikowym i półpierścieniami cebuli. Lub zwiń w wysterylizowane słoiki na zimę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Estragon - 25 kcal/100g
- Tarchun - 40 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Russula - 17 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g

