lekko solone ogórki z cukrem suchy sposób
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
lekko zmiażdż w moździerzu czarny pieprz z cukrem i solą
usuń skórkę z cytryny, pocieraj drobną tarką i dodaj do mieszanki.
wyciskam sok z obranej cytryny.
drobno posiekaj koperek, miętę, liście dębu, estragon.
odcinam końcówki ogórków i wkładam do wysokiej miski, duże ogórki można pokroić.
zanurz końcówki ogórków w mieszance, a następnie połóż całą mieszaninę na ogórkach, wlej sok z cytryny, wszystko wymieszaj, wstaw do lodówki na 30 minut.
wszystkie ogórki są gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Estragon - 25 kcal/100g
- Tarchun - 40 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Liście dębu - 0 kcal / 100g