lekko solone ogórki z cukrem suchy sposób

chrupiące lekko solone ogórki i tylko pół godziny! Szybkość gotowania. Nauczyłem się przepisu od przyjaciela i postanowiłem spróbować, podobały mi się wszystkie ogórki w domu i przyjaciołach, teraz robię to
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 75 % 3 g
16 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

lekko zmiażdż w moździerzu czarny pieprz z cukrem i solą
usuń skórkę z cytryny, pocieraj drobną tarką i dodaj do mieszanki.
wyciskam sok z obranej cytryny.
drobno posiekaj koperek, miętę, liście dębu, estragon.
odcinam końcówki ogórków i wkładam do wysokiej miski, duże ogórki można pokroić.
zanurz końcówki ogórków w mieszance, a następnie połóż całą mieszaninę na ogórkach, wlej sok z cytryny, wszystko wymieszaj, wstaw do lodówki na 30 minut.
wszystkie ogórki są gotowe.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Estragon - 25   kcal/100g
  • Tarchun - 40   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Liście dębu - 0   kcal / 100g

Podobne przepisy