karaś w sosie tarchunowym
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Opłucz rybę.
Krok 2:

Włóż do solanki.
Krok 3:

Wysuszyć.
Krok 4:

Składniki sosu.
Krok 5:

Umyj tarhun.
Krok 6:

Grind tarhun.
Krok 7:

Dodaj przyprawy.
Krok 8:

Dodaj majonez.
Krok 9:

Namaść sos na rybę.
Krok 10:

Owinąć folią.
Krok 11:

Udekoruj...
Krok 12:

Ser, masło i ziemniaki.
Krok 13:

Włóż do piekarnika.
Krok 14:

Namaść sosem po godzinie.
Krok 15:

Bon appetit!
przygotuj rybę. Oczyść go i umyj pod ściekami. Przygotuj solankę (2 łyżki. l sól na litr wody) i solone karasie w nim przez 6-8 godzin. Następnie dokładnie je spłucz i osusz, układając na ręczniku.
teraz przygotuj sos do marynowania Karasi.
zmiel Tarhun w moździerzu lub blenderze, dodaj szczyptę soli, octu, przypraw i mieszając łyżką dodaj majonez. Otrzymasz kwaśną śmietanę.
posmaruj wierzch i brzuch ryby sosem tarchunowym i pozostaw do marynowania jeszcze przez kilka godzin (zależy od twojej cierpliwości: im dłużej, tym lepiej)
wreszcie pieczemy karasia w piekarniku w temperaturze 180 ° C przez około 1-1, 5 godziny, owijając je folią.
teraz przygotuj sos do marynowania Karasi.
zmiel Tarhun w moździerzu lub blenderze, dodaj szczyptę soli, octu, przypraw i mieszając łyżką dodaj majonez. Otrzymasz kwaśną śmietanę.
posmaruj wierzch i brzuch ryby sosem tarchunowym i pozostaw do marynowania jeszcze przez kilka godzin (zależy od twojej cierpliwości: im dłużej, tym lepiej)
wreszcie pieczemy karasia w piekarniku w temperaturze 180 ° C przez około 1-1, 5 godziny, owijając je folią.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Karaś gotowany - 102 kcal/100g
- Karaś świeży - 87 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Estragon - 25 kcal/100g
- Tarchun - 40 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g

