możesz dostosować ciasto do wielu gadżetów: ciast, naleśników, pizzy, ciast, ciast, babeczek, bułek. Jest przygotowywany z drożdżami i bez, w mleku lub kefirze, w wodzie lub bez, z jajkami, olejem lub ich odpowiednikami. Okazuje się słodki i pikantny, kwaśny i słony - wynik zależy od tego, jakie danie jest w menu. Warto dodać, że najszybsze ciasto wykonuje się zgodnie z przepisami na ciasto z różnymi nadzieniami, w piekarniku lub powolnej kuchence.
opcja przepisu na słodycze :
- przesiej mąkę.
- dodaj sól i cukier.
- wbij jajko.
- wlej mleko.
opcja przepisu na niesłodzone :
- wymieszaj majonez ze śmietaną.
- dodaj ubite jajka.
- wlej sodę gaszoną w occie.
- sól.
Kolejną zaletą ciasta płynnego w porównaniu ze wszystkimi innymi jest to, że nie ma potrzeby marania stołu mąką i marnowania energii na toczenie. Nie musi mieć czasu na korektę (w większości przypadków) - jest używany od razu. Dodatkowo Robot kuchenny wykonuje za ciebie całą pracę.
przydatne wskazówki :
- pamiętaj, aby przesiać mąkę
- nie rujnuj ciasta długim ubijaniem - może usiąść podczas pieczenia
- klasyczna konsystencja-ciężka śmietana lub płynna śmietana