skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować przekąski, zdejmij skórę z ryby i usuń kości.
Krok 2:
Pokrój cebulę dwóch rodzajów na pół pierścienia tak cienko, jak to możliwe, przenieś do miski i dobrze wymieszaj.
Krok 3:
Aby przygotować pierwszy rodzaj przekąski, pokrój rybę na duże kawałki.
Krok 4:
Dodaj rybę do miski z cebulą, lekko dopraw czarnym pieprzem dla smaku i aromatu.
Krok 5:
Dodaj olej roślinny.
Krok 6:
Dobrze wymieszaj, aby ułożyć na talerzu.
Krok 7:
Aby przygotować drugi rodzaj przekąski, pokrój awokado.
Krok 8:
Połóż połowę owoców na talerzu i dobrze ugniataj widelcem.
Krok 9:
Pokrój rybę w drobną kostkę.
Krok 10:
Drobno posiekaj koperek.
Krok 11:
Dodaj rybę do talerza do awokado.
Krok 12:
Dodaj koperek i wymieszaj.
Krok 13:
Dobrze wymieszaj, aż będzie gładka, napełnij tartaletki, udekoruj imbirem i rozłóż na talerzu.
Krok 14:
Aby przygotować trzeci rodzaj przekąski, bierzemy kawałek ryby i kroimy na talerze.
Krok 15:
Połóż cienko pokrojony plasterek cytryny na talerzu ryby i zawiń w rolkę.
Krok 16:
Na następnym talerzu ryby rozłóż talerz imbiru i zawiń go w rolkę.
Krok 17:
Zabezpiecz rolki wykałaczką i połóż na talerzu.
Krok 18:
Aby przygotować czwarty rodzaj kanapki z przekąskami, pokrój ogórek na duże kostki, z których wykonujemy kwadraty.
Krok 19:
Kroimy dość duże plasterki cytryny, z których robimy osobliwe kwadraty równe ogórkowi.
Krok 20:
Pokrój rybę w równe kostki, połóż na talerzu i dopraw olejem roślinnym.
Krok 21:
Zaczynamy zbierać kanapki z naszych kostek na szaszłykach-ogórek, ryba, oliwka, cytryna, imbir. Do kanapek używamy ogórka jako podstawy. Dodaj talerz z kanapkami do ogólnego dania z przekąskami.
Krok 22:
Aby przygotować piąty rodzaj przekąski, bierzemy rybę i kroimy na małe kawałki.
Krok 23:
Bardzo drobno posiekaj koperek.
Krok 24:
Krok 25:
Pocieramy dwa ugotowane jajka na drobnej tarce, do której dodajemy 1 łyżkę. l ser topiony.
Krok 26:
Połóż rybę na talerzu do jajek z serem.
Krok 27:
Dobrze wymieszaj, aż będzie gładka.
Krok 28:
Formujemy kulki, z których część toczymy w koperku, inne dekorujemy natką pietruszki i układamy na talerzu.
Krok 29:
Pozostałe ryby mieszamy z płytkami imbiru i układamy na talerzu. Gdzie imbir i czerwona ryba - zawsze jest sukces!
Krok 30:
Świąteczna przekąska na stole, którą wszyscy lubią i gotują w kilka minut!
szybka przekąska, którą wszyscy lubią, gotuje się w kilka minut i odlatuje w kilka sekund.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Świeży Keta - 138 kcal/100g
- Keta solona - 184 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tartaletki - 514 kcal/100g