sałatka owocowa z kapustą pekińską jabłkami i granatami
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Tankowanie.
Krok 2:
Połącz śmietanę z cukrem i wymieszaj. Pozostaw na 10 minut, aby cukier całkowicie się stopił.
Krok 3:
W międzyczasie przygotujemy pozostałe składniki sałatki. Odcedź sok z ananasów i pokrój na małe kawałki. Miałem już gotowe kawałki, tylko je wysuszyłem.
Krok 4:
Drobno posiekaj kapustę pekińską. Znalazłem taką piękną fioletową kapustę pekińską. Jej kolor jest po prostu wspaniały. Smak jest taki sam jak zwykły zielony.
Krok 5:
Granat rozłożyć na ziarna.
Krok 6:
Jabłko umyć, osuszyć, obrać z nasion i pokroić w małe kostki. Skrop sokiem z cytryny, aby się nie ściemniało.
Krok 7:
W salaterce połącz kapustę pekińską, jabłko, ananasy i ziarna granatu.
Krok 8:
Polej sałatkę dressingiem.
Krok 9:
Wymieszaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Granat - 52 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g