jagnięcina Horhog

mięsiste męskie danie zachwyci każdego gospodarza! Zaskocz ukochaną osobę!
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 54 % 13 g
tłuszcze 33 % 8 g
węglowodany 13 % 3 g
132 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 5 h
jeśli zbierasz się na łonie natury z przyjaciółmi, ten przepis kulinarny będzie dla Ciebie odpowiedni. Horhog, tak nazywa się jedzenie, które chcę Ci zaoferować. Pochodzi z kuchni mongolskiej i jest zrobiony tylko z jagnięciny. Najlepiej kupić nogę, oczywiście można również żebra. Pokrój na duże kawałki i włóż je do kotła, podpal. Potrzebujemy również małych kamieni, które są w zasadzie wszędzie. Umyj je dokładnie, aby były czyste, podgrzej do mięsa. Zapytasz dlaczego to zrobić. Tak, po prostu Baranchik będzie gotowany szybciej, a mięso rozgrzeje się nie tylko ze ścian naczyń, ale także w środku. Nawiasem mówiąc, smak staje się po prostu wyjątkowy, a poza tym będzie znacznie bardziej miękki. Gdzieś pośrodku gotowości musisz dodać cebulę, sól i pieprz. To wszystko, teraz czekamy, aż jagnięcina się ugotuje. Mongołowie trochę go nie gotują, generalnie mają zwyczaj jeść mięso częściowo ugotowane i niezbyt słone, więc starają się solić już KAŻDEGO na swoim talerzu. Cóż, sam zobacz, jak ci się podoba. Ale osobiście uwielbiam coś, co trochę odbiegałoby od kości.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy