Horhog z jagnięciny
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
jeśli zbierasz się na łonie natury z przyjaciółmi, ten przepis kulinarny będzie dla Ciebie odpowiedni. Horhog, tak nazywa się jedzenie, które chcę Ci zaoferować. Pochodzi z kuchni mongolskiej i jest zrobiony tylko z jagnięciny. Najlepiej kupić nogę, oczywiście można również żebra. Pokrój na duże kawałki i włóż je do kotła, podpal. Potrzebujemy również małych kamieni, które są w zasadzie wszędzie. Umyj je dokładnie, aby były czyste, podgrzej do mięsa. Zapytasz dlaczego to zrobić. Tak, po prostu Baranchik będzie gotowany szybciej, a mięso rozgrzeje się nie tylko ze ścian naczyń, ale także w środku. Nawiasem mówiąc, smak staje się po prostu wyjątkowy, a poza tym będzie znacznie bardziej miękki. Gdzieś pośrodku gotowości musisz dodać cebulę, sól i pieprz. To wszystko, teraz czekamy, aż jagnięcina się ugotuje. Mongołowie trochę go nie gotują, generalnie mają zwyczaj jeść mięso częściowo ugotowane i niezbyt słone, więc starają się solić już KAŻDEGO na swoim talerzu. Cóż, sam zobacz, jak ci się podoba. Ale osobiście uwielbiam coś, co trochę odbiegałoby od kości.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g