skład / składniki
gotowanie krok po kroku
chcę porozmawiać o tym, jak gotuję fasolę z nerkami. Ten przepis kulinarny zapożyczyłem z kuchni mongolskiej. Mają bardzo popularne dania z podrobów. Ale tutaj musisz się trochę pobawić, ponieważ wiesz, że nerki mają specyficzny i nieprzyjemny zapach. Dlatego należy je dobrze namoczyć. Jest to możliwe w zwykłej wodzie z dodatkiem octu lub kwasu cytrynowego. Ale wtedy będą trochę szorstkie podczas smażenia. Dlatego najlepiej zrobić to w ciepłym mleku. Doskonale usuwa wszystkie zapachy. Trzymamy cztery do pięciu godzin. Musisz również najpierw napełnić fasolę wodą, w przeciwnym razie będzie gotowana przez długi czas. Kiedy te produkty są już gotowe, możesz zacząć przygotowywać danie.
pokrój nerki na małe kawałki i wrzuć do rondla, tutaj fasolę, wodę, w której ją namoczyłeś, około szklanki, przekonaj się sam, co pokryje wszystkie składniki, posiekaną cebulę,sól,pieprz i podpal. Po ugotowaniu wszystkiego dodaj śmietanę, czosnek i zioła. Biorę pietruszkę, trochę mięty i bazylię.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal / 100g
- Tłuszcz wieprzowy - 896 kcal/100g
- Nerki wołowe - 86 kcal/100g