fasola duszona z nerkami

bardzo smaczne i pożywne danie jest koniecznością!
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 13 g
tłuszcze 22 % 9 g
węglowodany 46 % 19 g
228 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój nerki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekaj cebulę

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Fasolę, nerki i cebulę zalać wodą, gotować do miękkości

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Grind chasnok

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj godzinę, śmietanę, zioła i przyprawy

  7. Krok 7:

    Krok 7.

chcę porozmawiać o tym, jak gotuję fasolę z nerkami. Ten przepis kulinarny zapożyczyłem z kuchni mongolskiej. Mają bardzo popularne dania z podrobów. Ale tutaj musisz się trochę pobawić, ponieważ wiesz, że nerki mają specyficzny i nieprzyjemny zapach. Dlatego należy je dobrze namoczyć. Jest to możliwe w zwykłej wodzie z dodatkiem octu lub kwasu cytrynowego. Ale wtedy będą trochę szorstkie podczas smażenia. Dlatego najlepiej zrobić to w ciepłym mleku. Doskonale usuwa wszystkie zapachy. Trzymamy cztery do pięciu godzin. Musisz również najpierw napełnić fasolę wodą, w przeciwnym razie będzie gotowana przez długi czas. Kiedy te produkty są już gotowe, możesz zacząć przygotowywać danie.
pokrój nerki na małe kawałki i wrzuć do rondla, tutaj fasolę, wodę, w której ją namoczyłeś, około szklanki, przekonaj się sam, co pokryje wszystkie składniki, posiekaną cebulę,sól,pieprz i podpal. Po ugotowaniu wszystkiego dodaj śmietanę, czosnek i zioła. Biorę pietruszkę, trochę mięty i bazylię.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal / 100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 896   kcal/100g
  • Nerki wołowe - 86   kcal/100g

Podobne przepisy