skład / składniki
metoda gotowania
Kawa ... ten sam napój, który daje nam siłę rano, który ożywia nas w ciągu dnia i pozwala zrelaksować się wieczorem przy ulubionym jedzeniu. Istnieje wiele sposobów przygotowania kawy, a wybór przepisu kulinarnego zależy od preferencji smakowych. Chcę ci doradzić napój kawowy, który łączy aromat i smak jagód, likieru i cytrusów.
W przypadku tego napoju wlej kawę rozpuszczalną do ulubionej filiżanki, dostrój się. Kawa nie toleruje pośpiechu, musisz poczuć cały stopień tego napoju i musisz go przygotować z duszą i troską.
wlej 3-4 łyżki wrzącej wody na kawę i mieszaj, aż się spieni. Następnie weź mrożone jagody agrestu, porzeczek i jeżyn i włóż do powstałej pianki kawowej i dodaj więcej wrzącej wody. Aromat jagód będzie mieszał się z aromatem kawy i idealnie z nim współgrał. Pozwól jagodom i kawie parzyć przez pół minuty, gdy jagody się pojawią, wyjmij je i nie dotykaj tych, które pozostały na dole. Następnie nadadzą napojowi egzotyczny smak i utrzymają ten wspaniały aromat.
następnie dodaj 2-3 krople do kubka "Amaretto" to nada napojowi pikantny smak migdałów. Następnie połóż plasterek cytryny i grejpfruta na powierzchni napoju. Pokrój owoce cytrusowe cienko, aby utrzymać je na powierzchni. Twój napój jest gotowy, wdychaj jego subtelny, wyrafinowany smak i ciesz się jego żywym owocowym smakiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grejpfrut - 29 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Agrest - 43 kcal/100g
- Jeżyna - 31 kcal/100g
- Likier wiśniowy - 299 kcal/100g
- Likier Baileys - 327 kcal/100g
- Likier - 327 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kawa rozpuszczalna - 94 kcal/100g
- Porzeczka czarna - 38 kcal/100g
- Porzeczka czarna świeżo mrożona - 44 kcal/100g