Zupa z papryką pomidorowo-wołową

cudowna zupa z wołowiną i papryką. Po raz pierwszy nauczyłem się przepisu kulinarnego i wypróbowałem go odwiedzając krewnych, to już dawno. Od tego czasu shurpa ma moją rodzinę na liście ulubionych potraw. Bardzo smaczne, pachnące i satysfakcjonujące. Można włączyć do codziennych przygotowań. Mąż, który zwykle nie je zupami, przyznaje shurpu. To jedzenie nadaje urozmaicenie codziennym potrawom.
Arina KotenAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 7 g
tłuszcze 12 % 2 g
węglowodany 47 % 8 g
78 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

gotuję w czterolitrowym garnku. Liczba produktów jest podana z danej objętości.
najpierw przygotowuję produkty, aby później umieścić wszystko na czas na patelni.
drobno posiekaj cebulę. Mięso kroję w średnie kostki. Lubię gotować z miąższem. Pomidory pokrojone w kostkę. Papryka czerwona lub żółta Bułgarska-paski. Zetrzyj marchewki.
zaczynam gotować. Smażyć cebulę na oleju roślinnym w rondlu. Dodaj mięso, smaż dobrze, około 20 minut. Dodaję pomidory, paprykę, marchewkę i koncentrat pomidorowy. Zalej wszystko wrzącą wodą, aby woda pokryła warzywa mięsem. Pozostaw do duszenia na 30 minut. W tym czasie obieram i kroję ziemniaki w kostkę. W odpowiednim czasie dodaję ziemniaki do mięsa i warzyw. Dodaję przegotowaną wodę, sól, pieprz i gotuję przez kolejne 15 minut, aż ziemniaki będą gotowe. Gdy zupa jest gotowa, usuń z ognia, dodaj czosnek, zmiażdżony lub starty i pozostaw do zaparzenia przez 20-25 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy