wśród całej różnorodności można znaleźć różne sposoby przygotowywania zup, dań głównych, zimnych i gorących przekąsek, które są idealne na zwykły rodzinny obiad i świąteczny stół.
Kuchnia Mołdawska jest dość oryginalna, ma swoje charakterystyczne cechy, sztuczki i sekrety, chociaż początkowo rozwinęła się pod wpływem tradycji rosyjskich, niemieckich, ukraińskich i zachodnioeuropejskich. Jest uważana za jedną z najzdrowszych kuchni na świecie. Większość potraw jest przygotowywana na bazie gotowanych, duszonych, smażonych lub nadziewanych warzyw. Szczególnie popularne są produkty z mąki kukurydzianej.
w przekąskach i na drugim używa się wielu przypraw i pikantnych ziół. Mięso podawane jest w połączeniu warzyw lub owoców. Ten ostatni jest dość niezwykły, ale zaskakująco pyszny. Często drugi jest gotowany w doniczkach. Wygląda bardzo ładnie, takie danie można dosłownie udekorować stół, wystarczy kupić piękne naczynia. Ciasta to na ogół osobna historia, jest ich wiele odmian. Różnią się nie tylko nadzieniem, ale także sposobem przygotowania ciasta. To naprawdę arcydzieła gotowania, które warto spróbować raz i na zawsze pokochają wszystkich członków rodziny.
149 kcal
1 hour15 minutes
Oryginalne mołdawskie danie o niezwykłym smaku. ♥Solii♥+ autor przepisu
214 kcal
45 minutes
To jest odpowiednik octu w stylu mołdawskim, bardzo przydatna rzecz! W
115 kcal
2 hours40 minutes
Przygotuj znajome danie w nowy sposób! I niech wszyscy będą zaskoczeni!
181 kcal
5 hours30 minutes
Tradycyjne danie kuchni mołdawskiej zachwyci całą rodzinę! Maria Kruus autor
148 kcal
2 days2 hours
Niesamowita przekąska na każdy dzień i do podania na świątecznym stole. Moja
160 kcal
15 hours
Zaskakująco smaczna przekąska na świątecznym stole. Spróbuj!
214 kcal
1 hour10 minutes
Prosty przepis, który pozwoli Ci pokazać swoją wyobraźnię. Teściowa przygotowuje
329 kcal
5 hours
Bardzo piękne i pyszne świąteczne wypieki ! Kozunac to tradycyjne rumuńskie,
168 kcal
3 hours30 minutes
Żadna Mołdawska uczta nie jest kompletna bez gołąbków. Eudokia autor przepisu
262 kcal
1 hour20 minutes
Mołdawskie ciasta z nadzieniem twarogowym - bardzo smaczne i satysfakcjonujące!
187 kcal
45 minutes
Delikatne, aromatyczne ciasto dla miłośników dyni! Vertuta pochodzi z Mołdawii.
179 kcal
1 hour25 minutes
Niedrogie i smaczne danie z kuchni mołdawskiej! W przygotowaniu tego przepisu
145 kcal
2 hours10 minutes
Pyszne chude wypieki z aromatycznymi dodatkami! Możesz dodać dowolne nadzienie
205 kcal
1 hour10 minutes
Najsmaczniejsze paszteciki z kapusty są koniecznością na twoim stole! Verzere to
151 kcal
1 hour30 minutes
Obfite, pyszne mołdawskie Wiatraczki z delikatnym nadzieniem. Spróbuj obfitych,
235 kcal
2 hours30 minutes
Prawdziwe mołdawskie placindy nadziewane według Twojego gustu! Bardzo
187 kcal
1 hour10 minutes
Można zmieniać różne dodatki i eksperymentować. Niezwykle smaczne tortille o
118 kcal
1 hour10 minutes
Pyszne ciasto z chrupiącą skórką i delikatnym nadzieniem! Pyszny i obfity
168 kcal
1 hour
Możesz użyć dowolnej kapusty, w tym kiszonej. Mołdawskie chrupiące piękne i
342 kcal
1 hour40 minutes
Nie można zapomnieć o pysznym smaku mołdawskich ciasteczek! Maria Kruus autor
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Kuchnia narodowa
- Drugie danie
- Mięso i produkty mięsne
- Warzywa
- Mąka
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Alkohol
- Inne
- Czosnek
- Z papryką
- Sól
- Z smalec
- Zakupione wino
- Bulion
- Koncentrat pomidorowy
- Kuchnia Mołdawska
- Kuchnia rumuńska
- Drugie z mięsa
- Z cielęciny
- Z cebula
- Bez jajek
- Przepisy bezmleczne