skład / składniki
metoda gotowania
1. Umyj i wysusz pierś.
2. Przygotuj marynatę: połącz miód, sos sojowy, musztardę i 3 łyżki oleju.
3. Weź hermetycznie zamknięte naczynie, włóż tam pierś i zalej marynatą. Pozostaw na 12 godzin, od czasu do czasu obracając pierś.
4. Połącz sól, zmieloną czerwoną paprykę, mielony czosnek i pozostały olej.
5. Pociągnij pierś nitką do gotowania i posmaruj gotowanym dressingiem.
4. Upiecz przygotowaną pierś w powolnej kuchence w trybie "Pieczenia" przez 7 minut z każdej strony. Następnie dodaj wodę i gotuj w trybie "duszenia" przez 30 minut. Natychmiast po sygnale nie wyjmuj piersi, pozwól jej stać w trybie "wsparcie temperatury" przez kolejne 30 minut.
5. Włóż gotowy pasterz do lodówki na kilka godzin.
6. Usuń sznurek do gotowania i pokrój na porcje.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Filet z indyka - 84 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g