skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Żaden składnik nie jest u nas poddawany obróbce cieplnej, więc bez marnowania czasu zaczniemy gotować. Zacząłem od przygotowania sosu. W końcu, gdy ogórek jest już pokrojony, może szybko wypuścić sok i mieć wyciśnięty wygląd i niezbyt przyjemny smak. Tak, możesz doprawić klasycznie-majonezem lub kwaśną śmietaną. Co zrobisz, jeśli nie chcesz wypróbować nowego smaku. Połączyłem masło, sól i przyprawy.
Krok 2:
Pokrój gotowaną kiełbasę. W jakim formacie? W tym, który lubisz. Na przykład postanowiłem odejść od szablonów i najpierw cienko pokroiłem kiełbasę, a następnie ustawiłem ją cienkim paskiem.
Krok 3:
Dokładnie to zrobiłem z serem. Podczas krojenia trzymała się mniej więcej formatu kiełbasy.
Krok 4:
Dwa podstawowe komponenty są zaangażowane. Ale aby się nie nudzić, rozcieńczymy ich firmę innymi-jasnymi i przyjemnymi produktami. Dostrajamy bułgarską paprykę, a także cienkie paski.
Krok 5:
Jeśli nie masz porów, to nie ma znaczenia – weź zwykły, tylko wtedy namocz go w mieszaninie wody i octu (7:1). Tniemy cienko.
Krok 6:
Cóż, teraz, gdy wszystkie składniki są już w misce, możesz posiekać i świeży ogórek. Przedstawiłem go takim paskiem.
Krok 7:
Połącz wszystko w misce.
Krok 8:
Wymieszaj i napełnij dressingiem-wystarczy na taką ilość składników.
Krok 9:
Posiekaj zieloną cebulę i dopraw sałatkę. W razie potrzeby posolić, ale myślę, że ser i przyprawy wystarczą na ostrość smaku.
i więcej porad
możesz dodać różne produkty do podstawowych składników, wtedy za każdym razem sałatka będzie miała inny smak i inny wygląd itp.
kiełbasę można wziąć inaczej, do smaku-zarówno gotowaną, jak i wędzoną.
ogórki powinny być świeże, ale dla odmiany można je przyjmować słone lub w kompozycji świeżej i słonej.
ilość składników i ich proporcje można zmieniać i zmieniać.
pamiętaj, że taką sałatkę należy pokroić i doprawić dopiero przed podaniem.
sos sałatkowy może być inny-zaczynając od majonezu, kwaśnej śmietany itp., a kończąc na przyjemnych mieszankach z oliwy z oliwek oraz różnych przypraw i ziół.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Por - 33 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g