grecka sałatka z warzyw i sera
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ogórek obrany, pokrojony w dość duże półpierścienie
Krok 2:
Pomidor został również pokrojony na kawałki, cebula pokrojona w półpierścienie
Krok 3:
Brynzu
Krok 4:
Mieszamy nasze składniki w jednym naczyniu, dodajemy do nich oliwki, liście sałaty, które należy rozerwać mimowolnymi maszynkami do strzyżenia, doprawiamy oliwą z oliwek.
Krok 5:
Nie trzeba solić sałatki, ze względu na ser w sałatce będzie dość słony smak. Smacznego!
sałatka grecka jest pyszna i szybka w przygotowaniu. Świetny przepis! Sałatka grecka zdobyła wielką miłość i popularność w naszym kraju i na całym świecie ze względu na łatwość przygotowania i doskonały smak. Spróbuj sałatki ze świeżych warzyw, słodkiej cebuli i aromatycznego sera!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Ser z mleka krowiego - 260 kcal/100g
- Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g