skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne produkty. Jajka ugotować na twardo i ostudzić.
Krok 2:
Ugotowane jajka obrać i pokroić w paski lub kostkę. Pokrój jedno jajko w plasterki do dekoracji.
Krok 3:
Oddziel kawałki ryby od pestek i podziel na małe kawałki.
Krok 4:
Odcedź marynatę do osobnego pojemnika i dodaj kilka kropli soku z cytryny, w razie potrzeby możesz doprawić przyprawami (pieprz, sól).
Krok 5:
Pokrój pomidory w drobną kostkę.
Krok 6:
Awokado i gruszkę obrać i posiekać, pokroić w drobną kostkę i skropić sokiem z cytryny, aby zapobiec brązowieniu.
Krok 7:
Na talerzu układam warstwę jaj kurzych na warstwie gruszki, a następnie stój rybę. Na wierzch układam warstwę awokado i pomidora.
Krok 8:
Polewam marynatą, w której była ryba.
Krok 9:
Udekoruj sałatkę orzeszkami piniowymi. Udekoruj brzegi sałatki plasterkami gotowanych jajek i pomidora. Dekoruję środek sałatki gałązką zieleni.
Krok 10:
Gotową sałatkę podaję do stołu! Smacznego!!!
przygotowałem składniki sałatki, otworzyłem słoik z puszkami, wszystko wymieszałem i gotowe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Orzeszki bukowe - 568 kcal/100g
- Pinia - 635 kcal/100g
- Orzechy cedrowe - 620 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96 kcal/100g