Sałatka z rodzynkami selera i żurawiną

proste, szybkie, smaczne i niskokaloryczne! Proponuję przygotować pyszną, zdrową i orzeźwiającą sałatkę, którą szczególnie docenią ci, którzy podążają za figurą.
AbigailAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 5 g
tłuszcze 53 % 16 g
węglowodany 30 % 9 g
198 kcal
IG: 33 / 67 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 15 min

pokrój seler w drobną kostkę jak na winegret.
rodzynki i żurawinę krótko gotuj na parze w gorącej wodzie.
posiekaj zielenie.
w salaterce wymieszaj wszystkie składniki i dopraw oliwą z oliwek.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Żurawina - 26   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Suszone całe ziarna krokosza barwierskiego - 615   kcal/100g
  • Nasiona słonecznika - 560   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Suszone pestki dyni i dyni - 553   kcal/100g
  • Pestki dyni - 556   kcal/100g
  • Łodyga selera - 12   kcal/100g

Podobne przepisy