Sałatka z rodzynkami selera i żurawiną
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
pokrój seler w drobną kostkę jak na winegret.
rodzynki i żurawinę krótko gotuj na parze w gorącej wodzie.
posiekaj zielenie.
w salaterce wymieszaj wszystkie składniki i dopraw oliwą z oliwek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Żurawina - 26 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Suszone całe ziarna krokosza barwierskiego - 615 kcal/100g
- Nasiona słonecznika - 560 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Suszone pestki dyni i dyni - 553 kcal/100g
- Pestki dyni - 556 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g