Sałatka śledziowa pod futrem w roku Świni-Dzika

ulubiona sałatka ozdobiona zabawną różową świnką.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 4 g
tłuszcze 39 % 9 g
węglowodany 43 % 10 g
143 kcal
IG: 60 / 0 / 40

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz warzywa, jajka ze skorupek.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj ziemniaki na grubej tarce i włóż pierwszą warstwę do głębokiej salaterki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posmaruj warstwę ziemniaków majonezem, posyp solą i pieprzem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż śledzie pokrojone w małe kostki na warstwie ziemniaków.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na śledziu ułożyć cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Posmaruj majonezem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie ułóż marchewki starte na grubej tarce.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Białko jednego jajka wyciąć tak, aby powstały dwa kółka-będą to & quot; Oczy & quot; świnki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zetrzyj pozostałe jajka na grubej tarce i połóż na marchewce.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zrób siatkę majonezową.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Przygotuj elementy dekoracyjne z buraków-Wytnij kółko-Prosiaczek, & quot; uszy" i & quot; ogon & quot;.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Pozostałe buraki zetrzyj na grubej tarce i ułóż na warstwach sałaty, zamykając je na wierzchu i bokach.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Posmaruj futro z buraków majonezem i wygładź łyżką, aby uzyskać schludną półkulę- & quot; ciało & quot; Piggy. Włóż sałatkę do lodówki, aby była namoczona i zaparzona.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Przed podaniem udekoruj sałatkę elementami z białka jaja i buraków-nakładamy na ciało & quot; Prosiaczek& quot;," uszy "," ogon "i" Oczy & quot;. & quot; źrenice & quot; zrobić z goździków. " nozdrza & quot; narysuj majonezem.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Smacznego! I Wesołych Świąt!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g

Podobne przepisy