skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty.
Krok 2:
Obierz warzywa, jajka ze skorupek.
Krok 3:
Zetrzyj ziemniaki na grubej tarce i włóż pierwszą warstwę do głębokiej salaterki.
Krok 4:
Posmaruj warstwę ziemniaków majonezem, posyp solą i pieprzem.
Krok 5:
Połóż śledzie pokrojone w małe kostki na warstwie ziemniaków.
Krok 6:
Na śledziu ułożyć cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Posmaruj majonezem.
Krok 7:
Następnie ułóż marchewki starte na grubej tarce.
Krok 8:
Białko jednego jajka wyciąć tak, aby powstały dwa kółka-będą to & quot; Oczy & quot; świnki.
Krok 9:
Zetrzyj pozostałe jajka na grubej tarce i połóż na marchewce.
Krok 10:
Zrób siatkę majonezową.
Krok 11:
Przygotuj elementy dekoracyjne z buraków-Wytnij kółko-Prosiaczek, & quot; uszy" i & quot; ogon & quot;.
Krok 12:
Pozostałe buraki zetrzyj na grubej tarce i ułóż na warstwach sałaty, zamykając je na wierzchu i bokach.
Krok 13:
Posmaruj futro z buraków majonezem i wygładź łyżką, aby uzyskać schludną półkulę- & quot; ciało & quot; Piggy. Włóż sałatkę do lodówki, aby była namoczona i zaparzona.
Krok 14:
Przed podaniem udekoruj sałatkę elementami z białka jaja i buraków-nakładamy na ciało & quot; Prosiaczek& quot;," uszy "," ogon "i" Oczy & quot;. & quot; źrenice & quot; zrobić z goździków. " nozdrza & quot; narysuj majonezem.
Krok 15:
Smacznego! I Wesołych Świąt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g