skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować sałatkę, ugotuj ryż i jajka.
Krok 2:
Wybieramy ryby w puszkach i kapustę morską od firmy DOBROFLOT do sałatki!
Krok 3:
Otwieramy puszkę wodorostów i kładziemy na sicie.
Krok 4:
Oddziel białko od żółtka.
Krok 5:
Zetrzyj białko na drobnej tarce, która doda blasku naszej sałatce.
Krok 6:
Drobno posiekaj koperek.
Krok 7:
Dodaj ryż, drobno posiekany koperek do startego białka i dobrze wymieszaj.
Krok 8:
Otwórz puszkę saury, połóż na talerzu i ugniataj rybę widelcem, aby uzyskać jednorodną masę.
Krok 9:
Ugniatamy również żółtko widelcem.
Krok 10:
Drobno posiekaj zieloną cebulę, aby ozdobić naszą sałatkę.
Krok 11:
Bierzemy formę do ciasta, pędzlem smarujemy jej wewnętrzne boki olejem roślinnym. Kładziemy formę na talerzu i układamy w niej warstwy ryżu z białkiem jaja i koperkiem, kapustą morską.
Krok 12:
Dobrze wyrównaj widelcem i przykryj następną warstwą ryżu z białkiem jaja i koperkiem.
Krok 13:
Lekko dociskając warstwę widelcem, dodaj majonez.
Krok 14:
Rozłóż równomiernie następną warstwę i zagęść saurę.
Krok 15:
Przykryj saurę warstwą pozostałego ryżu z białkiem jaja i koperkiem.
Krok 16:
Doprawiamy kolejną warstwą majonezu.
Krok 17:
Udekoruj szczypiorkiem z koperkiem i żółtkiem.
Krok 18:
Pokrój cytrynę w cienkie pierścienie.
Krok 19:
Na zakończenie piękna dekorujemy cytryną pokrojoną w cienkie pierścienie.
Krok 20:
Okazało się, że jest to bardzo apetyczna i piękna sałatka, którą zalecamy umieścić w lodówce na godzinę przed użyciem.
szybkie i łatwe w przygotowaniu danie, które jest idealne na każdą okazję, Oryginalne i piękne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kapusta morska - 5 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Saura konserwowa - 88 kcal/100g