owsianka lniana na wodzie
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Wieczorem wlej nasiona lnu do miski, zalej wodą o temperaturze pokojowej i pozostaw na noc (wlej wodę, aby przykryła nasiona 1 cm).
2. Rano nasiona pęcznieją, zmiel je zanurzalnym blenderem wraz z jabłkiem(najpierw obierz jabłko, usuń rdzeń z nasionami).
3. Jeśli owsianka okazała się grubsza niż chcesz, możesz trochę rozcieńczyć wodą pitną do pożądanej konsystencji. Możesz również uzupełnić smak dodatkami w postaci orzecha włoskiego lub suszonych śliwek, kawałków jabłka. Okaże się bardzo smaczny!
jedz dla zdrowia, niech dzień będzie udany!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Nasiona lnu - 534 kcal/100g