Puree z kalafiora z serem
skład / składniki
7
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Kapustę gotujemy w osolonej wodzie 10 min po ugotowaniu, spuszczamy całą wodę
Krok 2:
Serek topiony
Krok 3:
Wlej mleko do kadzi i podgrzej
Krok 4:
Wrzuć ser do mleka i wymieszaj, aby ser się rozpuścił
Krok 5:
Za pomocą blendera posiekaj kapustę na puree i zalej mlekiem. sól i pieprz do smaku. jeśli ser się nie rozpuści-ponownie uderz całą masę blenderem
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g