Puree z kalafiora z serem

Jeśli puree ziemniaczane są znudzone, istnieje inna nie mniej smaczna opcja!
AliceGardAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 4 g
tłuszcze 36 % 5 g
węglowodany 36 % 5 g
62 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Kapustę gotujemy w osolonej wodzie 10 min po ugotowaniu, spuszczamy całą wodę

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Serek topiony

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej mleko do kadzi i podgrzej

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wrzuć ser do mleka i wymieszaj, aby ser się rozpuścił

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Za pomocą blendera posiekaj kapustę na puree i zalej mlekiem. sól i pieprz do smaku. jeśli ser się nie rozpuści-ponownie uderz całą masę blenderem

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy