ucho małej ryby rzecznej

złapałem drobiazg, nie ma znaczenia. Będzie pyszne ucho. Najważniejsze jest prawidłowe spawanie)
SzkatułkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 7 g
tłuszcze 5 % 1 g
węglowodany 60 % 12 g
85 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wypatroszyć, spłukać rybę. Nie musisz czyścić łusek. Zawiń go w gazę i gotuj przez 15 minut.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj cebulę

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Marchewki w ćwiartkach

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ziemniaki pokrojone w kostkę

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wyjmij rybę. Kładziemy warzywa i gotujemy je do połowy

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Opłucz i dodaj proso, pieprz, sól. I gotuj przez 5-7 minut

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj zielenie. Smacznego

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kasza jaglana - 335   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Mieszanka groszku pieprzowego - 231   kcal/100g
  • Bersh - 83   kcal/100g
  • Płoć - 88   kcal/100g
  • Ruff - 88   kcal / 100g
  • Gustera - 97   kcal/100g
  • Lin - 40   kcal/100g
  • Kleń - 127   kcal/100g
  • Jaz - 81   kcal/100g
  • Boleń - 98   kcal/100g
  • Czechoń - 88   kcal/100g
  • Czerwonopłetwy - 100   kcal/100g
  • Golec - 135   kcal/100g

Podobne przepisy