skład / składniki
gotowanie krok po kroku
0. Przygotowanie wykonujemy z formy sałatkowej. Nie mamy takiego, musieliśmy go kreatywnie. Wycięłam środek z dwulitrowej plastikowej butelki, okazało się, że jest to wysoki okrągły kształt sałatek. Marynujemy również cebulę i pocieramy gotowane lub gotowane na parze warzywa korzeniowe.
1. Zacznijmy główny proces od wspaniałych słonych chrupiących grzybów. Najbardziej smakują małe grzyby, z czapkami z małym palcem, ale są rzadkie, chociaż nie trzeba ich nawet ciąć. Drobno posiekaj grzyby, rozłóż na dnie formy.
2. Następnie określamy warstwę marynowanej cebuli na górze.
3. Dalej jest warstwa ziemniaków (sól, jeśli była gotowana na parze), warstwa majonezu, następnie warstwa marchwi, warstwa buraków i ponownie warstwa majonezu.
4. Ukryj sałatkę przed wszystkimi w lodówce na kilka godzin. Wyjmujemy i dekorujemy zieloną cebulą i grzybami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Grzyby marynowane - 26 kcal/100g
- Świeże grzyby - 16 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g