solone grzyby pod futrem z majonezem sojowym

Urocza chuda wersja tradycyjnego futra! Szybki, prosty i smaczny. Możesz bezpiecznie gotować na czczo. Bez kości))) ich mąż udaje się nawet znaleźć w filecie. Bardzo smaczna sałatka, chuda wersja ulubionego śledzia pod futrem. Majonez sojowy doskonale komponuje się z warzywami i grzybami. Jeśli prawidłowo marynujesz grzyby i cebulę w marynacie śledziowej, nie możesz odróżnić od prawdziwej ryby, więc łapiesz się na myśl, że teraz natkniesz się na kość.
Elena BelashovaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 50 % 10 g
węglowodany 40 % 8 g
131 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 6 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.

0. Przygotowanie wykonujemy z formy sałatkowej. Nie mamy takiego, musieliśmy go kreatywnie. Wycięłam środek z dwulitrowej plastikowej butelki, okazało się, że jest to wysoki okrągły kształt sałatek. Marynujemy również cebulę i pocieramy gotowane lub gotowane na parze warzywa korzeniowe.
1. Zacznijmy główny proces od wspaniałych słonych chrupiących grzybów. Najbardziej smakują małe grzyby, z czapkami z małym palcem, ale są rzadkie, chociaż nie trzeba ich nawet ciąć. Drobno posiekaj grzyby, rozłóż na dnie formy.
2. Następnie określamy warstwę marynowanej cebuli na górze.
3. Dalej jest warstwa ziemniaków (sól, jeśli była gotowana na parze), warstwa majonezu, następnie warstwa marchwi, warstwa buraków i ponownie warstwa majonezu.
4. Ukryj sałatkę przed wszystkimi w lodówce na kilka godzin. Wyjmujemy i dekorujemy zieloną cebulą i grzybami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Grzyby marynowane - 26   kcal/100g
  • Świeże grzyby - 16   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy