Kremowa zupa z wątróbki drobiowej i grzybów z ziemniakami
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
połowę porcji pieczarek, a także ziemniaków, wątroby i czosnku wkładamy do litrowego rondla i gotujemy.
gdy tylko ziemniaki zostaną ugotowane, wyjmij wszystkie produkty, zmiel je w blenderze w puree i włóż z powrotem.
drugą porcję pieczarek kroimy na ćwiartki i wkładamy do kremowej zupy. Dodaj pieprz, sól do smaku. Czekamy na gotowanie i zostawiamy na kolejne trzy minuty.
podaje się kremową zupę grzybową z posiekanymi ziołami i małym kawałkiem masła.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g