Zupa z koreańskiej marchewki, kukurydzy i ziemniaków

przepyszna zupa dla miłośników kuchni francuskiej!
KseniaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 37 % 7 g
tłuszcze 16 % 3 g
węglowodany 47 % 9 g
85 kcal
IG: 89 / 11 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

mięso z kurczaka, drobno posiekaj, umyj, zalej zimną wodą i zagotuj bulion. Następnie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, brukselkę, koreańską marchewkę smażoną na oleju roślinnym, kukurydzę w puszkach i sól do smaku do bulionu. Doprowadzić na małym ogniu do miękkości i wlać na gorące talerze.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Brukselka - 43   kcal/100g
  • Brukselka gotowana - 36   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Koreańska marchewka - 134   kcal/100g

Podobne przepisy