zupa z koreańskiej marchewki, kukurydzy i ziemniaków
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
mięso z kurczaka, drobno posiekaj, umyj, zalej zimną wodą i zagotuj bulion. Następnie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, brukselkę, koreańską marchewkę smażoną na oleju roślinnym, kukurydzę w puszkach i sól do smaku do bulionu. Doprowadzić na małym ogniu do miękkości i wlać na gorące talerze.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Brukselka - 43 kcal/100g
- Brukselka gotowana - 36 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g