naleśniki nadziewane mięsem Klasyczne

naleśniki z mięsem-niesamowicie smaczne, satysfakcjonujące i apetyczne! Nadziewane naleśniki są bardzo wygodne do przygotowania na przyszłość-zamrażając je, aw razie potrzeby zdobądź odpowiednią ilość i usmaż. Zwykle podwajam ilość produktów z przepisu kulinarnego. Część natychmiast wykorzystujemy do jedzenia, a resztę wkładamy do komory zamrażarki lodówki. Nadzienie naleśnikowe może być dowolne-słodkie, słone. W mojej rodzinie zazwyczaj preferowane są naleśniki z kaszą gryczaną z mięsem i cebulą.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 8 g
tłuszcze 15 % 4 g
węglowodany 56 % 15 g
131 kcal
IG: 20 / 33 / 47

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

zagnieść ciasto i upiec naleśniki na patelni o średniej średnicy. Prawie usmażymy jedną stronę. Podczas pieczenia naleśników gotujemy kaszę gryczaną – Gotowaną wołowinę przewijamy cebulą w maszynce do mięsa i smażymy na maśle lub oleju roślinnym wraz z owsianką. Dodaj pół szklanki bulionu i lekko zmiksuj.

rozłóż kilka łyżek nadzienia na dobrze usmażonej stronie naleśnika i delikatnie zawiń. Te, które zjemy od razu-smażymy na patelni. Resztę wkładamy do torebek do zamrażania żywności (niezbyt ciasno) i zamrażamy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Kasza gryczana (całe ziarno) - 335   kcal/100g
  • Ciemna mąka gryczana - 333   kcal/100g
  • Jasna mąka gryczana - 347   kcal/100g
  • Kasza gryczana gotowana - 163   kcal/100g
  • Gryka - 313   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy