koktajl mleczny z czerwonej porzeczki z bananem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Posortuj czerwone porzeczki, spłucz, osusz.
2. Włóż jagody do pojemnika do ubijania i przykryj cukrem. Pozostaw na 5 minut.
3. Porzeczki ubić blenderem, aż będą gładkie.
4. Dodaj banana i jeszcze raz ubij.
5. Dodaj lody i mleko do miski, ubij do uzyskania gładkości.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Lody lody - 227 kcal/100g
- Lody kremowe - 165 kcal/100g
- Lody "popsicle" kremowe - 183 kcal/100g
- Lody waniliowe - 160 kcal/100g
- Lody waniliowo-czekoladowe - 140 kcal/100g
- Lody owocowe - 168 kcal/100g
- Lody mleczne - 126 kcal/100g
- Lody sufletowe - 116 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Porzeczka czerwona - 39 kcal/100g