czereśnie we własnym soku na zimę
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
na początek moje puszki. Podczas gdy woda z nich spływa, sortujemy czereśnie, usuwamy ogony i myjemy jagody. Lepiej nie oszczędzać i odkładać wszystkie zepsute jagody. Następnie umieść czereśnie w słoikach i wlej granulowany cukier na wierzch.
należy wysterylizować słoiki z jagodami. W czasie zajmie to dziesięć minut.
pozostaje ostatni szlif: zwijamy słoiki i czekamy, aż ostygną. Nie można ich przykryć kocem, jak to zwykle się robi. Gdy pojemniki z jagodami ostygną, usuwamy je w chłodnym i najlepiej ciemnym miejscu.
gotowe. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Czereśnia - 50 kcal/100g