skład / składniki
metoda gotowania
najpierw przygotuj składniki. Aby to zrobić, rozmrażaj mrożone grzyby miodowe, osusz ręcznikami papierowymi, w razie potrzeby pokrój na małe kawałki, obierz cebulę i pokrój w cienkie półpierścienie. Dokładnie umyj ziemniaki, obierz i grubo pokrój.
teraz gotuj ziemniaki we wrzącej wodzie, ale nie przez długi czas-dosłownie 3 minuty. W tym czasie podgrzej ghee na patelni, a następnie dodaj do niego ugotowane ziemniaki i smaż, aż pojawi się złoty kolor.
dodaj grzyby miodowe i posiekaną cebulę do ziemniaków ze złotą skórką. Mieszaj i gotuj przez około 15 minut, aż wszystkie potrawy na patelni będą gotowe. Przed wyłączeniem ognia dopraw naczynie solą i pieprzem. Aby dodać smaku i pikanterii do obiadu, dodaj 2 ząbki drobno posiekanego czosnku.
posyp gotowe danie świeżymi ziołami.
kolacja gotowa! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ghee - 892 kcal/100g
- Młode ziemniaki - 61 kcal/100g
- Mrożone grzyby miodowe - 23 kcal/100g