barwena smażona z ziemniakami
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
odetnij głowę i ogon, obierz łuski i opłucz rybę.
posolić kawałki ryby, obtoczyć w mące, usmażyć na oleju roślinnym.
Obierz ziemniaki, pokrój je w kostkę, usmaż na oleju roślinnym. 5-7 minut po rozpoczęciu smażenia posolić ziemniaki, doprawić kurkumą, Curry, przyprawą do ziemniaków.
podawaj rybę z frytkami i plasterkami cytryny.
posolić kawałki ryby, obtoczyć w mące, usmażyć na oleju roślinnym.
Obierz ziemniaki, pokrój je w kostkę, usmaż na oleju roślinnym. 5-7 minut po rozpoczęciu smażenia posolić ziemniaki, doprawić kurkumą, Curry, przyprawą do ziemniaków.
podawaj rybę z frytkami i plasterkami cytryny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Kurkuma - 325 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Barwena gotowana - 115 kcal/100g
- Barwena świeża - 124 kcal/100g