jeże z owoców
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Weź równe gruszki (odmiany "konferencja"), aby przypominały wydłużone pyski jeży.
2. Na gruszce wykonujemy lekko okrągłe nacięcie (aby stać równomiernie,nie spadając) w miejscu,w którym gruszka zaczyna gęstnieć.
3. Bierzemy wykałaczki i naciągamy na nie winogrona (winogrona można wziąć zarówno zielone,jak i czarne. Jak chcesz).
4. Wbijamy wykałaczki z winogronami w gruszkę.
5. Robimy oczy jeża z goździków (możesz wziąć rodzynki).
6. Na czubku nosa kładziemy winogrona.
Udekoruj nim swój stół, dzieci i dorośli z pewnością to docenią!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g