skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować 800 g odciągniętego matsuny, musisz wziąć 2 litry świeżego matsuny
Krok 2:
Potrzebujemy bawełnianej lub lnianej torby
Krok 3:
Wlej matsun do woreczka
Krok 4:
Zawieś torbę matsuna na haczyku i umieść pojemnik do opróżniania serwatki
Krok 5:
Pozostaw matsun do spłynięcia na jeden dzień w chłodne miejsce
Krok 6:
Pompowany matsun (nazywa się "kamatz matsun")
Krok 7:
Przenieś matsun do miski
Krok 8:
Odciągnięty matsun gotowy do spożycia
Krok 9:
Składniki na pierwszą wersję przystawki z odciągniętego matsuna: matsun - 300 g, miód-2 łyżeczki, tarhun-4 pióra, szczypiorek-1 pióro, pietruszka-1 gałązka, sól pieprz do smaku
Krok 10:
W matsun dodaj miód,
Krok 11:
Dodaj tutaj przewidziane warzywa, sól, pieprz
Krok 12:
Ubij blenderem
Krok 13:
Składniki drugiej wersji przekąski: odciągnięty matsun - 150 g, ser serowy-100 g, śmietana lub miękkie masło - 50 g, czosnek - 1 ząbek, koperek - 3-4 gałązki, mielony czarny pieprz, sól - do smaku.
Krok 14:
Zetrzyj ser i czosnek.
Krok 15:
Do puree z czosnkiem dodaj posiekany koperek, śmietanę lub masło, matsun.
Krok 16:
Sól pieprzowa do smaku
Krok 17:
Ubij blenderem
Krok 18:
Składniki trzeciej wersji: odciągnięty matsun - 300 g, sok z połowy cytryny, czerwona rzodkiewka - 8-10szt., małe jabłko, sól pieprz
Krok 19:
Wyciśnij sok z połowy cytryny
Krok 20:
Zetrzyj rzodkiewki,
Krok 21:
Dodaj puree jabłkowe do rzodkiewki
Krok 22:
Skrop świeżo wyciśnięty sok z cytryny na puree z jabłka i rzodkiewki. Pozostaw do marynowania przez 5 minut.
Krok 23:
Wrzucić na sito rozgniecione jabłko i rzodkiewkę, odcedzić & quot; nadmiar & quot; soku
Krok 24:
Dodaj puree jabłkowe i rzodkiewki do odciągniętego matsun, sól, pieprz.
Krok 25:
Ubij masę blenderem
Krok 26:
Zrób kanapki, zjedz i baw się dobrze!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Ser z mleka krowiego - 260 kcal/100g
- Ser owczy ser 50% tłuszczu - 370 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Zsiadłe mleko odtłuszczone - 38 kcal/100g
- Zsiadłe mleko - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g