SOS chimichuri do mięsa
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
drobno posiekaj cebulę
drobno posiekaj lub wyciśnij czosnek
drobno posiekaj warzywa
wszystko wymieszaj, dodaj ussus, przyprawy i olej.
dobrze wymieszaj sos chimichuri.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Oregano suszone - 306 kcal/100g
- Oregano - 306 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal / 100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g