Knafe na patelni
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Wymieszaj ricottę ze skórką z cytryny, kandyzowanymi owocami i cukrem pudrem.
Krok 3:
To będzie farsz.
Krok 4:
Jeśli masz świeże, beztłuszczowe ciasto kadaif, wlej je roztopionym masłem i delikatnie puść rękami, rozprowadzając masło na włóknach.
Krok 5:
Posmaruj rozgrzaną patelnię masłem,
Krok 6:
Połóż na nim połowę porcji ciasta i smaż przez kilka minut.
Krok 7:
Połóż nadzienie na wierzchu ciasta, połóż drugą część ciasta na wierzchu.
Krok 8:
Sprawdź gotowość pierwszego ciasta,
Krok 9:
Jeśli jest opiekany, Odwróć knafe drugą stroną i smaż do miękkości.
Krok 10:
Zrób syrop, gotuj na wolnym ogniu i polej syropem knafe na patelni. Pozwól mu się namoczyć. Wszystko, nasz krafe jest gotowy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto na pierogi - 256 kcal/100g
- Ciasto na pierogi - 234 kcal/100g
- Ciasto przaśne - 234 kcal/100g
- Kandyzowane - 216 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Ricotta - 174 kcal/100g