skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotowanie żywności na liście.
Krok 2:
Gotowanie marynaty. Nic trudnego nam się nie stanie. Wystarczy połączyć w misce wszystkie składniki, z wyjątkiem kurczaka, w najwygodniejszej dla nas kolejności.
Krok 3:
Następnie wszystko dobrze wymieszaj. Marynata jest gotowa.
Krok 4:
W powstałej marynacie namocz skrzydełka z kurczaka. Możesz przeznaczyć pół godziny na impregnację sokiem z marynaty-dla najbardziej pośpiesznych i kilka razy więcej czasu. Im dłużej, tym delikatniejszy i lepiej smakuje Twój Kebab.
Krok 5:
Rozłóż marynowane skrzydełka z kurczaka na metalowym ruszcie, który służy do grillowania. W tej formie trzymamy skrzydła nad węglami przez około 20 minut lub nieco dłużej, obracając skrzydła i sprawdzając ich wysmażenie. Przykleja się do rusztu, nie ma znaczenia, charakterystyczne ślady gotowania na ruszcie są prawie nieuniknione. Ale w końcu będziesz miał pyszny kebab ze skrzydełek z kurczaka!
Krok 6:
Smacznego!
wcześniej moczenie kebaba i gotowanie go zajmowało się wyłącznie moim mężem. Ja też zawsze chciałam spróbować swoich sił w tej sprawie. I pewnego dnia natknąłem się na przepis, który szczegółowo wyjaśnił, jak smażyć kebaby ze skrzydełek kurczaka na grillu. Początkowo mój mąż był sceptyczny wobec mojej decyzji, ponieważ trzeba było nakarmić dużą firmę i nie można było zepsuć naszego dania głównego. Ale wynik był tak uderzający, że mój małżonek pochwalił mnie jako pierwszy ze wszystkich. Żartował nawet, że go prześcignęłam i teraz zawsze będę sama gotować kebaby. Ogólnie rzecz biorąc, te skrzydła będą w stanie ugotować nie tylko Mistrzów grillowania, ale także proste gospodynie domowe, byłoby życzenie! Okazują się rumiane, soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz. Dobrze komponuje się z warzywami, surowymi lub pieczonymi na ruszcie. Ugotuj ten kebab z kurczaka i ciesz się jego smakiem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Skrzydełka z kurczaka - 186 kcal/100g