kanapki owocowe
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
bierzemy powyższe owoce (ilość i odmiany owoców, które możesz zmienić według własnego uznania i gustów gości) i dokładnie myjemy je pod bieżącą wodą. Następnie dobrze wysusz je czystym ręcznikiem kuchennym. Następnie uwalniamy gruszki i brzoskwinie z nasion i kroimy w kostkę o wymiarach około 2x2 centymetrów. Banany i kiwi kroimy również na małe kawałki, współmierne do kostek gruszek i brzoskwiń. Teraz bierzemy szaszłyki (mogą być drewniane lub plastikowe, zwykłe lub z dekoracjami) i nawleczamy na nie kawałki owoców, naprzemiennie według własnego uznania. Miłego, słodkiego apetytu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g