skład / składniki
gotowanie krok po kroku
bardzo łatwy,piękny, prawdziwie noworoczny przepis kulinarny, który swoimi zielonymi kolorami uzupełnia skojarzenie z choinką. Ta sałatka bez majonezu jest idealna dla miłośników małej ilości kalorii, dni postu oraz smacznego i zdrowego jedzenia. Przygotowanie go to kwestia kilku minut, więc moim zdaniem jest to świetna wymówka, aby spróbować go we własnej kuchni. To danie należy również do współczesnej kuchni rosyjskiej. Możliwe, że została wymyślona przez samą dziewczynę, która opublikowała ją na forum poświęconym gotowaniu. Jednak nic nie mówiła o swoim autorstwie, więc nawet nie wiem.
pokrój dobrze umyte liście sałaty w szerokie paski, posiekaj koperek i kolendrę. Jabłka obieramy ze skóry i nasion, a następnie kroimy w kostkę. Wszystko dobrze wymieszaj, zalej sokiem z cytryny, solą i pieprzem do smaku. Wlać orzeszki piniowe i pozostawić do zaparzenia w ciepłym miejscu. Następnie możesz umieścić w lodówce aż do stołu. Powtarzam, że jedzenie jest niezwykle orzeźwiające, orzeźwiające, sprawia, że pamiętasz lato.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Orzeszki bukowe - 568 kcal/100g
- Pinia - 635 kcal/100g
- Orzechy cedrowe - 620 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g